9.11.2019 г., 21:51 ч.

В прегръдката на здрача 

  Поезия » Акростихове
1238 2 6

Вечер е. 

Пътьом наминах, 

разрошвайки въздуха

единствено вятърът ме прегърна. 

Горях. Споменът се завърна. 

Родена въздишка на

ъгъла замръзна от чувства. 

Да можех пак да те зърна! 

Капчици топли на прозореца светъл, 

ангелски глас -  топъл, 

търся посипана с пепел. 

Август мирише на есен. 

 

На пътник всичко отнесъл. 

Адресът - зачеркнат. 

 

Звездите вече не светят. 

Денят и ноща се прегръщат

ранени, 

а споменът не си тръгва. 

Чертае тунели. 

Август се моли! 

 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??