То не бяха кризи...
бедствия... палежи!
Чакащи за визи,
истински грабежи!
Стогодишни суши,
улици със дупки.
Тлъсти, пълни гуши,
ниски, ловки чупки.
Бунтове и стачки,
бедни, гладни хора!
Мутри и карачки,
пенсии - по долар!
Джендъри, агенти,
куфарчета, чанти...
Кризисни моменти,
лоши имигранти.
Чуми сред прасета,
вируси коронни.
Лудост сред телета,
глупости резонни.
Грозни парламенти
с алчни рентиери.
Кофти президенти.
Смешни премиери...
За тридесет години
всичко ни се случи.
Така ще си заминем,
без да се поучим!
Юри
Йовев
Март
2020 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
На тунелен режим
в оскотяла държава
докога ще грешим,
вече нямаме право!