18.06.2008 г., 7:34 ч.

В ръцете ми животът ти тлее 

  Поезия » Друга
970 0 3

В ръцете ми животът ти тлее
 
 
В ръцете ми животът ти тлее
и гасне... и гасне със сила по-висша от мен,
безсилна съм аз пред нея...
сила, която не мога да спра да вилнее.

В ръцете ми животът ти тлее,
главата ти в моите ръце,
тялото ти отпуснато чезне
и леко притварят се очите.

В ръцете ми животът ти тлее,
прости ми, аз съм просто човек.
Затваряш очи и отпускаш глава на ръцете,
душата ти бавно отпътува през мрака.

В ръцете ми животът ти тлее,
аз боря се със тежката смърт...
Изстиналото ти тяло държа във ръцете,
притискам го към детската си гръд.

В ръцете ми животът ти тлее,
но аз съм обикновен човек.
Смъртта не пита кого да вземе,
затова погуби и теб.

© Николета Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??