16.03.2018 г., 16:42 ч.

В сегашно време… 

  Поезия » Любовна
974 0 2

В сегашно време…

 

В сегашно време диша моят свят,

чертае той реални коловози,

а пътя ми от слънцето огрян,

към бъдното замислено се носи.

 

Танцувам аз под вчерашния дъжд,

в дълбокото ми птиците се скитат,

а после те откривам отведнъж,

очите ми със твоите се сплитат.

 

И пак съм цяла някак си в съня

една надежда тихо ме омайва,

свободна съм и трепетно горя,

а вятърът снагата ми извайва.

 

Усещам любовта ти като стон,

отронен от магическа китара,

душите ни се стрелват във синхрон,

пак слънцето след нас се разпилява.

 

Със утрото се връщам вътре в мен,

една жена - създадена звездица,

живота ми от твоя бряг спасен

ме пренаписва в профил на светица.

 

16.03.2018 г.
Елица

© Елица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??