10.06.2020 г., 7:55 ч.

В синьо 

  Поезия » Друга
1152 2 11

 

Защо е синьо морето,

попита ме малко дете.

Защо шуми под небето

по - синьо от синьо небе.

 

То има ли синьо сърце

и чувства тъй сини, които

прегръщат без дъх бреговете...

Защо е синьо морето?

 

Морето ли, скъпо дете?

Морето е синя магия!

Морето е тук векове,

полегнало в стара тепсия.

 

Морето в синьо мечтае

раздиплило сини вълни.

То знае как да омае

и твоите сини очи.

 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Обич в морскосиньо »

18 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??