Jun 10, 2020, 7:55 AM

В синьо 

  Poetry » Other
1014 2 11

 

Защо е синьо морето,

попита ме малко дете.

Защо шуми под небето

по - синьо от синьо небе.

 

То има ли синьо сърце

и чувства тъй сини, които

прегръщат без дъх бреговете...

Защо е синьо морето?

 

Морето ли, скъпо дете?

Морето е синя магия!

Морето е тук векове,

полегнало в стара тепсия.

 

Морето в синьо мечтае

раздиплило сини вълни.

То знае как да омае

и твоите сини очи.

 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

The work is a contestant:

Обич в морскосиньо »

18 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??