24.10.2020 г., 20:00 ч.

В темелите на Самотата... 

  Поезия » Друга
187 0 0

 

В темелите на Самотата...

 

Вятър северен въздъхва –

птица изкрещя́ в нощта...

Търси там предречен влъхва –

о́ще своята звезда...

 

... Самотата спря до мене

дъвчейки в уста трева

и погали уморените –

мои тъжни сетива́...

 

И във тази вечер есенна

в болка ме превъърна тя –

разлюля ми равновесието

неустойчиво в нощта...

 

Залюля се и душата –

с мислите за тъжни дни...

...А в темелите си Самотата,

като сянка ме вгради́...

 

24.10.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??