21.08.2019 г., 22:15 ч.

В твоите очи 

  Поезия » Друга
215 1 0

В ТВОИТЕ ОЧИ

 

Никой сам лицето си не може да види.
Оглеждаме се в насрещното огледало.
Но в него не виждам своето сърце.
То пък душата ми не вижда нежно бяла.

 

Аз искам да се оглеждам в твоите очи.
Искрящи са със нежността на любовта.
Балада за обич в тях гальовно звучи.
Образ, отронен в сълза на радостта.

 

С криле на пеперуда да те докосна.
С уханието на червена роза да те упоя.
С целувка да те посрещам страстна, росна.
С ласка пулсът ти забързан да укротя.

 

Да съм твоята съкровена довереност.
Ти за мен да си стълба силен гранитен,
на който да се подпра с увереност
и като птица щастлива да политна.

 

Да сме ръка в ръка при радост, тревоги.
В живота суров синхронно да плуваме.
Върховете да катерим до изнемога.
Децата – птици... с любов да целуваме.

 

Когато тихо пристъпи при нас старостта,
в очите си все още да се оглеждаме,
в спомени нежни да облечем младостта
и душите ни да се сливат копнежно...

 

21 08 2015

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??