2.02.2010 г., 21:10 ч.

В упор 

  Поезия
419 0 2

"В упор"

(посветено)


Не знаех, късно ли научих,

че гълъбите са умирали все сутрин,

да срещат вярата си в упор

 и с толкоз обич да си заминават.

 

А щастието, Утро, то не е до броя,

не е нанизано на ничие перо.

Сълзите първи ще засъхнат в зноя,

въздух ще ги последва вкиснато.

 

Ах, ако е зима, дано да бъде в зима,

бялото да скрие мъртвата му кал.

Знам и утре в тихото си ще го плача,

макар отколе да не беше оцелял.


© Боряна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??