18.07.2013 г., 17:53 ч.

В устието на реката 

  Поезия » Пейзажна
358 0 5

Вържи си мартеница на ръката

и тръгвай през окото на реката

да виждаш ясно в него двата бряга,

където тя в морето тихо ляга.

 

Където и водите тъй утихват,

че поривите на вълните стихват.

Морето и реката се прегръщат

и как целувката в сълза превръщат.

 

И там в нощта по лунната пътека

ще видиш жълта сянката ù лека

отгоре по вълните как подскача

и бреговете осветява в здрача.

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??