22.03.2021 г., 7:34 ч.

В утрото 

  Поезия » Пейзажна
261 1 1

 

В утрото

 

На ивици небето розовее,

лети припряно ранобудна птица

и Слънцето се кани да изгрее,

като Вселенна огнена зеница...

 

Полъхва вятър... Утрото раздвижва –

едва полюшва сънените клони

и той сега като хлапак безгрижен

в небето модро облаците гони...

 

А птиците се реят – ранобудните,

изпробват си във утрото крилата

и допринасят да се случва чудото

на всеки див летеж към Свободата!...

 

Прохладна свежест в утрото се носи,

приятно е да тръгнеш в Необята

забравил за нощта с безброй въпроси

и Демоните свои във Душата...

 

И да се радваш тихо и стихийно

на Новото начало във Живота,

приел съдба нелека, очебийно –

да почваш все от Нулевата ко́та...

 

... но тръгвам аз в посока хоризонта

компас ми е на Утрото копнежа –

да мина през деня за да се помни,

че всеки ден започвам със надежда...

 

21.03.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Финалът - всеки ден е ново начало, хем умираме по малко хем търкаляме надеждата по хоризонта..
Предложения
: ??:??