24.05.2015 г., 10:50 ч.

В Забрава 

  Поезия » Философска
602 0 0

В Забрава

 

Там в далечината на живота има
думи неизречени, истини от лъжи забравени.
Мъдрости заключени и скрити надалече,
истории никога неизписани и неспоменати.
 
Там някъде из чуждата реалност,
затворено е туптящо сърце, неопознало
що е радост, що е обич или раздяла.
Един дъх вдиша и един издиша.

Там някъде измежду страниците на стар албум,
снимки на много лица, а всички те са непознати.
И крият чувства така далечни за настоящето.
Обсипани с думи изящни, думи но просто вятър.

Там някъде по света има момент едничък,
момент в бъдеще отминало и минало настояще.
Защото живота е като една клечка кибрит,
ще я драснеш и ще изгори, и после ще отдими.

Там някъде из редовете на стара книга
има стих изписан, но от прах затрупан.
А след векове ще е на боклука захвърлен,
защото всичко идва с надежда и
отива си в забравата на вечността.

© Красимир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??