Посветено на всички живеещи в тази зона, и на които им се изправят косите, когато чуят закъсняло кратко съобщение и то в най-късните новини за поредната авария в АЕЦ-Козлодуй
„Животът е като кутия шоколадови бонбони - никога не знаеш какво има вътре” Форест Гъмп
Като размекнат бонбон под R-дъжд съм,
облизван от охлюви голи.
Те нямат костен мозък,
нито пък косъм,
даже стронция не задържат.
Не получават и главоболие
от сиропа ми вишнев.
Само разкъсват обвивката ми оловна
и гризат до излишък целофанено настроение,
сякаш имат задачата отговорна
за ДНК-то да са спасение.
И след Чернобил и след Фукушима,
навярно Бог ми напомня,
че пак ще ме има.
27.04.2011 г. 23.15 ч
© Милко Христов Всички права запазени