19.01.2020 г., 11:19 ч.

Ваш живот...И проза... 

  Поезия » Друга
318 4 11

Мислете ме за сляпа и наивна,
щом тежък кръст пак нося търпеливо.
Присмейте се - от пътя, ако кривна.
Човек съм и доброто в мен е живо.

Когато босонога сгазя лука,
на злобната ви клюка се порежа.
Зад очилата крия, че ми пука.
И дребни сте, та как да забележа?

Осмейте генотипа ми различен,
че от калта ви ставам все по-бяла.
Аз имам свят красив и нетипичен.
Болят крилата, значи съм летяла.

А аз си знам, че трън съм ви, в петата,
живея само за да ви тормозя.
Със стихове бодливи съм богата.
Останалото? Ваш живот...И проза...


 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??