13.01.2023 г., 10:18 ч.  

Ваш съм – инатлив и лош 

  Поезия » Друга
870 3 8

Като смърт на некролога,
лепнал си се ти за мен.
Малко искам, много мога,
трудно ще смириш Овен.

Нося си в душата църква,
а наглед съм тъй корав.
Вечно в каши ме забърква,
непокорният ми нрав.

Лекове и еликсири
бъркам. За любов, за скръб,
Вятър вечно в джоба свири
и безсребърник съм – тъп.

Плача за врабче и цвете
Смея ли се – с пълен глас...
На идиота в мен простете!
Друга ли съм... Не съм аз.

И додето ми се пише,
мога да живея. Сам.
Аз съм грешникът – излишен,
в украсения ви храм.

Но по цяла нощ гори ми,
на прозореца, до мен,
малка свещ... С несръчни рими
е светът ми озарен.

Ако  имам само книга,
малко чудо, хляб и нощ,
вярвайте – това ми стига.
Ваш съм – инатлив и лош.

 

https://youtube.com/watch?v=PDFK0Rdnoh4&si=EnSIkaIECMiOmarE

 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??