ВДЪХНОВЕНИЕ
Поглеждам вечер звездите кристални
на тъмния, мастилен фон.
И мислите ми политат безкрайни,
към тайния, необятен простор.
А там е моята малка звезда
със трепкаща, чиста светлина.
Изпълваща сърцето ми с Любов,
готова да вдъхне в душата ми зов.
И бавно протягам готова ръка
към четката с точния цвят.
И платното се пълни с багри в нощта
от истински, далечен, но приказен свят.
Неземна дъга от небесния свод
залива пространството с много живот.
Творецът да праща дъха си е готов
и да раздава без мяра своята чиста любов.
Благодаря му за тази изява, с палитра в ръка.
Благодаря му за непреходната красота.
Която опитвам да изразя
чрез несъвършените си сетива.
И моля да имам и сила, и свобода
да пресъздавам вселенската красота.
Която да пълни Духа по света
с обич, любов и безкрай светлина!
Мария Кузманова
11 март, 2007 г.
Атланта
© Мария Кузманова Всички права запазени