16.02.2016 г., 20:52 ч.

Великият Трифон 

  Поезия » Оди и поеми
346 0 3

                                                             Великият Трифон

                    / на футболната легенда Трифон Иванов - Туньо /

                                

                                         Ти беше честен,

                                         четеше се на твоя лик,

                                         а всеки честен

                                         е истински, е Велик!

                         

                                         Ти не знаеше назад,

                                         това накара цяла Виена

                                         да те кръсти, нарече

                                        ,,Вълка" на терена.

                      

                                          Ти беше ,,Железният",

                                          но бронята Тя проби,

                                          достигна сърцето

                                          и с инфаркт го уби.

                              

                                          Ти накара България

                                          днес да лее сълзи,

                                          безброй устни да шепнат:

                                         ,,Бог да те прости!"

                                   

                                Бог да те прости, Велики Трифоне!

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поклон пред неговата памет!
  • Трифон е велик
  • Благодаря ти, Белла, че си взела отношение, а може да вземе отношение само истинския, който е изживял с тоя човек извисяването на българската нация!
Предложения
: ??:??