26.07.2023 г., 14:44 ч.

Велур 

  Поезия
272 0 4

  

Аз съм старото велурено сако,

от ъгловия магазин за дрехи-втора употреба.

Изпрано и изгладено съм - но всуе е то,

че рядко мене някой ще загледа…

 

Стоя си в центъра на пъстър панаир-

на бягащите, пъргавите пръсти.

Свиркам си и наблюдавам човешкия шпалир,

безкраен  е - с тук-там някое прекъсване.

 

Променят се и дрехите до мен –

те някои ги вземат-други идват  нови.

Сезоните се сменят, а аз съм вече малко уморен

от толкова видени и усетени във хората тревоги.

 

Тревоги за живота днес, тревоги за живота утре,

че в магазин за дрехи – „секънд хенд“,

човек като, че ли,

може лесно с дрехата да се закупи!

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??