15.11.2007 г., 15:11 ч.

Видения 

  Поезия
664 0 25

 

Сините Търновски вечери

в меките пазви на хълмите,

янтърно бистро поречие

с древност и тайни препълнено,

неутолена отминала,

моята сянка по плочите

пулс от забравено минало

в крехките слепоочия...

Неизживяна идилия

в топлите пазви на къщите?!

Нещо измислено?! Или е

спомен от всяко завръщане?!

Или са цветни видения

в нощната стряха от сънища?!

Образ от моите бдения?!

Възел на моите пътища?!

© Валентина Шейтанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??