Той събираше клечки и листи...
И напредваше бавно по пътя.
Беше мургав и леко накуцваше.
Бе човекът, нает за боклука.
През стъклата го гледаха втренчено
от комфорта на хонди и фордове.
Някой може би дъвчеше сандвичи.
Друг премисляше салда и фондове.
Той събираше съвестно в пликчето
всяка книжка, огризка и прочее...
Някой може би включваше дискове.
Той придърпа на ризата копчето.
Уморен, сгъна крак край канавката.
И извади увита закуска.
Ягуар се надбягваше с вятъра...
Май, случайно отгоре запръска...
© Людмила Билярска Всички права запазени