1.02.2020 г., 18:58 ч.  

Виж 

  Поезия » Друга
468 5 6

Виж правдата - и меч ти бе и щит,
а днес е с нова маска - лицемерие.
И  казва: Ха! Поет? Изчезащ вид,
наивник, търсещ обич и доверие.

 

Виж любовта - за нея би умрял,
а днес се е само мит и суеверие.
Поет ли? -пита. Беден, обосял...
Да бъде с мен? Самото лековерие!

 

Виж слънцето - небето е съдба,
зове те тихо звездното преддверие..
Крила си имаш! Скачай от ръба!
Лети над злоба, жлъч и безхаберие!

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??