10.08.2018 г., 8:59 ч.

Винаги моя се връщай 

  Поезия » Философска, Гражданска
614 5 7

 Разгледай света ни широк.
В очите ти нека извират,
водите на извор дълбок,
които в съня ни намират.

Любов и на дявола дай.
За ласки копнее и ада.
Животът се диша докрай,
и всяка мечта се пленява.

На залеза цветен бъди
сестра, за която милееш.
Изпъчила гордо гърди,
над сивото зло да се смееш.

Целувай мъжа си с ръце.
Кротувай пред буря сурова.
Лъжата в очи на дете,
вов
ѐки е с лик на отрова.

Купувай си спомен без грях.
Флиртувай с лъчите любими.
Ума си затваряй за страх,
дори да е тътен без име.

Вселени те чакат. Тръгни!
Целувам ръцете ти, дъще.
Към този живот излети,
но винаги моя се връщай…

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??