13.11.2010 г., 10:05 ч.

Вишнев цвят - дъх на пробуждане 

  Поезия » Философска
508 0 1

                               ВИШНЕВ ЦВЯТ – ДЪХ НА ПРОБУЖДАНЕ

 

 

Изчистваш сивотата на деня

и в нея три неща прозираш в мрака:

единство в тънка суета,

безгрижен месец,

скрит тътнеж на влака.

 

Навсякъде е пусто и студено,

светът съблича своя чер кожух,

уплашено дете усмихва се смутено,

до теб е коленичил стар евнух.

 

Във нищото, загледан в синевата,

изпускаш стенеща въздишка

и взираш поглед плах в далечината,

улавяш клонче на разцъфналата вишна.

 

Броиш едно и две, и длани вдигаш:

дръвче, разцъфнало в небето?

Пробуждаш се и глас надигаш,

а в ритъм нов забързва се сърцето.

 

И всяка фибра в твоя зъл живот

е брънка в танца на звездите.

А ти си вечно търсещият брод -

душата ти се слива със мечтите.

© Събина Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??