26.04.2024 г., 11:37 ч.

Влакът за Варна 

  Поезия » Любовна
114 3 3

ВЛАКЪТ ЗА ВАРНА

 

Софийската ми приказка приключи.

Надянах своя дрипав анорак.

Напъхах се във кларковете "Gucci".

И метнах се на варненския влак.

 

Прощално ти ми махна от перона.

Косици скъта в шалчето – букле.

И моят черен влак от триста тона

понесе се в Софийското поле.

 

Кондукторът със поглед ме прониза.

Ченгето ме изгледа под око.

И зъзнех аз във бялата си риза –

тъй нелогичен в черното сако.

 

Какво ми предстои? Не ща да вярвам! –

петстотин километра мрак – и студ.

А подир тях – любим Поет на Варна,

със чайките ще грача – кротък луд.

 

И през мъглите с дъх на дзифт и сяра

в съня ми ще долита твоят смях...

Момичето от столичната гара,

с което в Райска приказка живях!

 

25 април 2024 г.

гр. София, 3, 30 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??