27.03.2005 г., 20:01 ч.

Воини 

  Поезия
841 0 2

Из небесата се понесе
една душа бездомна,
една душа самотна.
Вихрено да разнесе
своята любов със ветровете
искрено да ги отвее
стройната дъга по върховете,
където бурята вилнее –
възхвалява битка бурна.
Двама воини на скалата
в хватка смъртно-руйна
здраво хванали се за душата.
Меч във меч преплели,
душа в душата те заплели
стъпка-две и се преплитат
ударът сече и се разплитат.
Без да спират тази битка
през вековете те се биха
не само в смъртна хватка –
телата в песни им се сляха.
Заедно прегърнати от Любовта,
в този миг са цяло – не раними;
Кой ли ще прегърне днес Смъртта,
в този миг душите им са неделими.
Заедно в живота –
заедно в смъртта;
дори и някой да умре –
другият не ще се спре.

© Димитър Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Може би защото много си падам по фентази Пък фентазито може да бъде много истинско и реално, за това не е необхоодимо да казваш "но"
    Радвам се че ти хареса
    Благодаря!
  • Харесва ми....много. Звучи истинско, но някак фантастично. От мен 6
Предложения
: ??:??