20.05.2021 г., 16:49 ч.  

Вожд 

  Поезия » Гражданска
295 1 6

Марш, марш, марш, марш!!! 

Ний вървим след вожда наш.

Той пред нас е, той ни води,

ний след него - бог се ро́ди.

 

С вяра ний сме оковани,

със любов сме омотани.

Ний обичаме си вожда

той редовно ни оножда.

 

И да мислим няма нужда

всяка мисъл ни е чужда

Вождът мисли вместо нас,

всеки ден и всеки час.

 

Задникът му свети, да,

пътеводна е звезда.

Пролет, лято есен зима

води ни - звезда любима.

 

Стигнахме до пропастта

с тая звездна красота.

Вождът дръпна се вежливо,

полетяхме ний щастливо.

 

Той, охранен, горе, гледа.

Вика: Давайте, ПОБЕДА!!!

Щом обаче полетяхме

изведнъж се осъзнахме.

 

Ще се пръснем в камърлака

да му вярваме - глупака!!!

 

ПИ

 

Пояснение: Стихът е писан през 1995 г. Всяка прилика с актуални събития или личности е случайна.

© Пламен Иванов - ПИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??