11.04.2008 г., 21:59 ч.  

волната птица 

  Поезия » Друга
882 0 2

Bолната птица

 

      Аз искам да летя,

не ме заключвай!

      Аз искам да летя,

не зидай стени!

     Аз волната птица съм,

не разбивай компаси!

     Аз искам да летя,

има милиони слънца и звезди!

     Аз искам да летя,

не пепели очите ми!

     Аз искам да летя,

не разпъждай ветрове!

     Аз съм волната птица, пусни ме

от огледалната крепост,

изкривена в дворци!

    Аз искам да летя,

отвори ми прозореца!

    Аз искам да летя,

не ми се сърди,

ти бавно пречупваш крилете ми

и сладко, в синьо боли...

     Аз искам да летя,

не ме разпилявай!

     Аз искам да летя,

не ми се гневи!

     Аз волната птица съм...

и не искам чужди криле,

те объркват души и посоки!

 

               септември 2004г.

© Милена Дякова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??