Bолната птица
Аз искам да летя,
не ме заключвай!
Аз искам да летя,
не зидай стени!
Аз волната птица съм,
не разбивай компаси!
Аз искам да летя,
има милиони слънца и звезди!
Аз искам да летя,
не пепели очите ми!
Аз искам да летя,
не разпъждай ветрове!
Аз съм волната птица, пусни ме
от огледалната крепост,
изкривена в дворци!
Аз искам да летя,
отвори ми прозореца!
Аз искам да летя,
не ми се сърди,
ти бавно пречупваш крилете ми
и сладко, в синьо боли...
Аз искам да летя,
не ме разпилявай!
Аз искам да летя,
не ми се гневи!
Аз волната птица съм...
и не искам чужди криле,
те объркват души и посоки!
септември 2004г.
© Милена Дякова All rights reserved.