11.05.2014 г., 13:34 ч.

Време 

  Поезия
660 0 10

 

Очакването – случването – споменът.

Декември, януари, февруари...

Очакването – случването – споменът.

И крачиме ли, крачиме ли, крачим...

 

Това, което щеше, става "беше",

а времето все тъй е недогонено.

Октомври – и ноември – и декември.

Очакването – случването – споменът.

 

Успях ли по-добре да те обичам?

Очакването – случването – споменът.

Предесенно когато се усмихвам,

това е репетиция за пролет.

 

Превърта се, превърта се чекръкът.

Трикратно изживявам всеки порив.

Трикратно ме измъчва всяка мъка.

Очакването – случването – споменът...

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??