18.01.2007 г., 15:11 ч.

ВРЕМЕТО 

  Поезия
602 0 6

Времето износва всички
зъбни колела,
преминало през тях на срички.
Под тежестта
на бавната стрелка,
пружината омеква,закрепена
със бурмички...
А старият часовник,дом
на стари мишки,
пропит със миризма на ром,
се чудя как работи още
с тез ръждясали
верижки!

...А отговорът сигурно е прост -
дали пък не намира време
да допусне времето
във себе си,
един неканен
гост?

© Йордан Серафимов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??