1.11.2012 г., 10:01 ч.  

Вселенска Литургия 

  Поезия » Друга
1192 0 2

 

 

ВСЕЛЕНСКА ЛИТУРГИЯ

 

Всички имаме  един Бог,
а го  наричаме различно.
всеки надува   своя "рог",
и иска той  да го чуе лично.

Кои католици, кои протестанти,
кои сатанисти, кои диалетанти.
Всички  мислят, че много знаят,
а словото не искат да осъзнаят.

Четеме от едно и също слово,
а го виждаме и разбираме различно.
Всеки мисли, че казва нещо ново,
уж, че Бог му го е казал лично.

След като Божието слово е вярно,
защо не го виждаме еднакво всички?
Господ създал го е така навярно,
за да търсим отговора ние самички.

Всевишния познава душите наши,
и не можем  лесно да го излъжем.
при него няма наши, няма ваши,
а смирени трябва ние да бъдем!

 

 

Виена

Marcello Terezios

 

© Маестро Митко Хаджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??