27.09.2022 г., 13:22 ч.

Всевечно изкупление 

  Поезия » Гражданска
229 2 4

Душата е вселенско колело,

безгрижно рее се в’ висините 

или се сгромолясва в дълбините.

Душата е божествен храм,

залюбена от ангели небесни,

или пристанала на демоните мракобесни.

Душата е уютен дом,

скиталец жаден подслонила,

с подлеца залък разделила.

Душата - извор лековит, 

вода наричана за вярност, 

мълчаната - нетленна младост.

Душата е магия бяла 

и мантра за мечти изгубени, 

и биле за сърца разлюбени.

Душата е смирение и плам.

Душата помни всяко въжделение.

Душа ти стига да не бъдеш сам.

Душата е всевечно изкупление. 

© Златка Чардакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тоти, Тони, Жени, благодаря за подкрепата и за посрещането тук - на това прекрасно място! Откровение за откровение! Обич за обич!
  • Харесах... Посланието е страхотно
  • "Душата е всевечно изкупление." много силни послания, Злати!
    Напълни ми душата!
  • "Душата е магия бяла"
    и с Дух и Тяло тя е цяла.
    Поздрави!
    Успех!
Предложения
: ??:??