24.10.2015 г., 14:24 ч.

Всяка мисъл... 

  Поезия » Гражданска
390 0 3

ВСЯКА МИСЪЛ…


                   „… но човекът, който печели играта, 
                   е тоз, който мисли „A3 МОГА".“ 
                                           Уолтър Д. Уинтъл


Всяка мисъл действителност ражда.
Битието е наша заслуга.
А човекът света си изгражда –
това е истината. Няма друга.


Когато се оплакваме: „Не мога!...“,
себе си когато подценим,
забравили, че в нас живее Бога,
тогава няма как да победим!

 

Ще ни преследват само неудачи
по трудния житейски път.
„Не мога“ винаги провала влачи,
и слабите надежди се топят.

 

Всяка мисъл действителност ражда!
„Мога!“ носи на свойте крила
вяра в нашите сили и жажда
за успехи във всички дела!
22. 10. 2015 г.
Русе

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??