Всяка нощ със тихи стъпки
идвам, сякаш привидение,
и отпивам те на малки глътки
теб, любима - мое вдъхновение.
С шепи мъжки аз събирам
светъл бисер от очите ти,
с устни нежни аз те милвам,
галя с часове косите ти.
Твоите въздишки страстни
музика са за сърцето ми,
твойто тяло със извивки нежни -
храм и пристан за душата ми.
Като сън красив си ти за мен,
като цвете пролетно уханно,
като чуден, светъл летен ден,
като слънце огнено, засмяно.
© Ангел Филипов Всички права запазени