26.09.2023 г., 10:38 ч.

Второто значение 

  Поезия » Свободен стих
263 0 6

Второто значение

 

Значение второ има всичко.

В игрална зала влизаш ти.

Играеш.

Там, ил наблизо има хора.

Значение второ ти намираш.

 

Но второто значение първо е за друг предмет.

Нанизват се предмети други.

А значението ти го определяш.

Акцентираш.

Куче лае или вие.

 

Има наблизо човек.

Дай му малко от водата твоя.

Страда душата негова.

Камък от дома твой е тоз човек.

Второто значение е врата за нещо ново!

 

Не, казваш ти - спирам аз до тук.

Спри се, може - почини си.

Но значението второ те зове.

Не бой се ти от второто значение .

Нов път-пътека то чертае.

 

Второто значение - камък скромен е.

Ил камъче невзрачно.

Нужни са камъните тез за твоята душа.

Именсита - безкраен ил широк света е.

Нова свежа струйка той съдържа за твоята душа.

 

Не бързай много ти по пътя свой.

Давай - давай ти каквото имаш.

Цветче безвредно леко ароматно виждаш.

На пътеката твоя.

Откъсни го.

 

Аромат и скромно вещество съдържа то.

За твоя чай прекрасен.

Второто значение се съдържа във всяко изречение.

На книгата прекрасна.

На живота твой. И във всяка друга книга.

 

Не бъди строго устремен в живота.

Подценявай малко твоите амбиции.

За да видиш ти предмета твой със значение второ.

Градинар си ти!

В градината прекрасна на живота.

 

Търси ти винаги-намирай.

Второто значение и предмета втори.

Разходката ни учи на второто значение.

На разходка ти ходѝ!

Тя ще те научи света да гледаш.

 

Значение второ-трето да намираш.

 

Там - в този скромен път - ще намериш ти предмети нови.

Душата твоя ше се храни изобилно.

Песента разходка е.

Четенето е разходка.

Всеки поглед е разходка.

 

Слава на предмета всеки втори.

На боговете слава.

На Велес!

На Лесничея, който ходи-ходи.

Ходи и бере цветчета най-различни.

 

За да има той - чай ароматен за душата своя.

И за душите втори-втори.

Камъни прекрасни.

За неговия дом.

 

Слушай кучешкия лай!

Шум и звук всеки друг.

Имат те без съмнение

Второ значение!

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Там е работата, ура
  • Ти ли си дявола, бе Лесничей. Ха, ха...
  • Ти си много интересен, - не чети и готово. Не си ми брат, баща или учител.
    Не дърпай дявола за опашката Безжичен.
  • Лесничей, няма ли да спреш с безподобните глупости, с които се опитваш да оригиналничиш?
  • Благодаря за високата оценка, и за вниманието, ура.
    Третият пръст - с него трябва да се внимава, но го има някъде и него.
  • И ето третото значение, то
    винаги е след второто и преди четвъртото,
    но понякога, когато третият пръст не се сгъва, това значение се превръща в израз - първи!
    Ага!
    Много е интересно във вашата гора!!!
Предложения
: ??:??