5.11.2017 г., 16:50 ч.

Втъкани стъпки 

  Поезия » Друга
523 5 27

В дланите ми легнало е Лято
и издишва мирис на лаванда.
В миглите - тъкачки птиче ято
премятат черга през веранда,

сбрала дирята ми в пищна сплитка:
Всяка стъпка е втъкана и нашепва:
„тук съм пролет в люлякова китка,
а пък там - златно жито в жетва”

В морни дни ухаеха на теменуги 
стъпалата ми, кървили до кармин,
катерили пътеките на люде други,
а Пътят мой е бил съвсем самин.

Тъй кросното си навивах в Пътя
и сезони се въртяха на чекрък,
и сещах се едва да се прекръстя,
а младостта приличаше на кръг.

Любовта бе нежен, вишнев цвят,
а „Есента” -  плацебо по бермуди -
прелюдия към  Дантевия „свят”.
Болките ми – те са…те са други…

Ренета Първанова

© Ренета Първанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??