Живот труден и суров.
Старостта е присъда от смъртта.
Дух запазен и украсен с дързост.
Това е животът за остарелия.
Среща, която взривява сърцата.
Неизживяна радост в младостта.
Тихо в мрака ще се срещнат
наште уморени ръце
и чувство и радост и любов,
стоплящи сърцата натъжени.
Плуваш в събития и в простора,
различава се духът ти от останалите.
И вярата те грабва с пълна сила.
И някаква болежка те връща в реалността.
Натъжава се душата за миг.
Обичта е по-силна от миговете.
Пролетно се зареждаш за живота,
за утрешния ден.
Вярата в този ден е обсебваща
и лекува натъжената душа.
© Йонка Янкова Всички права запазени