Вярност - леко перце.
Разпериш малко ръце -
литва. Не се връща.
Напразно гледаш.
Друг път пое - пеш,
с наранени нозе не
ще я стигнеш.
Пусни я в новия дом.
Пресни следи да остави.
Някой ден и него ще забрави.
© Василка Ябанджиева Всички права запазени