29.09.2020 г., 17:43 ч.

Вятърът 

  Поезия » Пейзажна, Друга
154 1 0

 

Вятърът

 

Струните на тишината

Вятърът едва докосва

и се носи над Земята

яхнал облак буреносен...

 

Вятърът е богоравен –

може да гаси звездите,

щом със облаци борави

и лудува с тях в нощи́те...

 

А е страшно неразумен

завърти ли над морето –

вдига ураганни бури,

вие дълго и свирепо...

 

Но когато спре да духа

във безветрие платната

(в тази нереалност глуха)  

чакат следващият вятър...

 

А когато е попътен

той е сам благословия

и моряка ще упъти –

кръчма как да се открие...

 

... Може да е също: шепот

Вятърът укрит в листата,

и́ли още нежен трепет

не съзнаван от телата...

 

... миг на светла неизбежност

с вик разтърсващ тишината

от вибрации на нежност

във плътта и в сетивата!...

 

29.09.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??