Вятърът
Струните на тишината
Вятърът едва докосва
и се носи над Земята
яхнал облак буреносен...
Вятърът е богоравен –
може да гаси звездите,
щом със облаци борави
и лудува с тях в нощи́те...
А е страшно неразумен
завърти ли над морето –
вдига ураганни бури,
вие дълго и свирепо...
Но когато спре да духа
във безветрие платната
(в тази нереалност глуха)
чакат следващият вятър...
А когато е попътен
той е сам благословия
и моряка ще упъти –
кръчма как да се открие...
... Може да е също: шепот
Вятърът укрит в листата,
и́ли още нежен трепет
не съзнаван от телата...
... миг на светла неизбежност
с вик разтърсващ тишината
от вибрации на нежност
във плътта и в сетивата!...
29.09.2020.
© Коста Качев All rights reserved.