2.05.2015 г., 9:18 ч.

Вятърът на Любовта 

  Поезия » Пейзажна
533 0 3


  


 Вятърът на Любовта

          (пролетен каприз)

 

... Той, Вятърът на Любовта,

ни грабва поривен, внезапен,

от Сътворението до сега

все тъй разнежващо-приятен,

 

но и разтърсващ отведнъж

със аромат на лятна буря...

... За кратко ни залива с дъжд,

през облак Слънцето прежуря

 

и се провира светлина,

магични багри тя разлива,

и като мост към Любовта-

в дъга вълшебна се извива...

 

Желаещи Грехът си, в стрес

го чакаме кога ще духне,

да ни отвее още днес,

че може и да няма утре...

 

... Това е Вятърът любим

във нас, от времето на Ева:

неукротим, неустоим,

от който пролет се зачева...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??