7.06.2013 г., 13:14 ч.  

Вълна 

  Поезия » Философска
451 0 0

Ръкавите на бяла риза

навила в лудия си бяг,

вълната благовито близва

смълчания застинал бряг.

 

А той от допира омеква.

Как иска да я задържи!

Водата се отдръпва леко.

Брегът остава да тъжи.

 

Кога ще дойде пак? - се пита,

привикнал просто да лежи. -

Вълната  е немирна скитница

и тип по-трепетен, и жив...

 

Преуморен от стъпки много

той чака да се върне с дар. -

Да го пречисти от тегоби,

да го предпази от пожар.

 

И тя приижда по-голяма

и по-прекрасна от преди.

Захапва временната рамка,

която всъщност му вреди.

 

Въздъхва – явно облекчена,

щом мисията си изпълни.-

Тя помни, че е сътворена

да напои полезни кълнове.

 

Понесла в шепите си миди,

които шепнат в нежен ритъм,

дори не споря с очевидното....

Пресяла пясъка,

далеч от плиткото.

 

 

Радостина Драгоева

 

11.07.2012 г.

 

© Радостина Драгоева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??