19.08.2020 г., 14:39 ч.

Вълшебството - да вярвам в любовта ти... 

  Поезия » Любовна, Философска
1054 3 3

Преди да се завърна от смъртта

и ти да ме намериш съществуващ,

наистина не вярвах в чудеса,

във сбъдване и даже във сбогуване.

Но видиш ли - покълнало глухарче

във фуги между градските павета,

и пее песен гарванът, макар че,

е всъщност влюбен крясък на поет.

И някак си наистина вълшебство -

е цялата ми вяра в любовта ти.

Тъй свикнали в любовната си бедност, 

намерихме богатство в лудостта. 

И знаеш ли - понеже се завърнах 

от онзи свят, дочакала ме ти, 

ще бъде цяло чудо щом се сбъднат -

две луди, много влюбени душѝ... 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??