11.08.2023 г., 11:56 ч.

Вън! И вземете грамофона 

  Поезия » Друга
304 3 4

С лъчи усмихнати и коси
с мен си играе огледалото.
В сърцето си дъгата носи
отрязък мъничък от цялото,

с което пълен е деня ми,
кафето, работата, песните...
а вятърът навън ме мами
и лъже, че избира лесните,

за мен пътеки. Много пъти
вървях, а мислех за политане.
Мечта ли разума размъти,
то резултатът любопитен е.

Нощта дочаквам по пижама
и друг работи, не ръцете ми...
Жената тук, умът го няма,
 неопростимото простете ми,

че не е заек да го гоня,
денят. А с пръст сега ме сочите...
Вън! И вземете грамофона,
че много ви прескачат плочите.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Ники!
  • Много е хубаво, Наде!💖💖💖
  • Е, не си си имал работа с меломан, Маркони. И грамофона си пазя и 1500 - те касети... Благодаря!
  • Какъв грамофон, Наде ? Отдавна минахме от механичен носител на информация на магнитен, после на оптичен и сега сме на електронен.
    Харесах ! Поздрави !
Предложения
: ??:??