12.09.2013 г., 18:45 ч.

Въпроси без отговор 

  Поезия » Друга
377 0 5

Въпроси без отговор

О, питам се от доста време
и все без отговор стоя,
Доброто ли ни стана бреме,
за него ли да се боя?!

Защо е всичко оскотяло?...
Не чувам ничий искрен смях...
Защо е всичко черно-бяло,
защо се дърлиме от страх!?

Защо е всеки запалянко?
Не се признава чужд отбор!
Захапиме ли дойна нянка,
ний спираме да водим спор!

Защо без искрена усмивка
се крием в наште хитрини
и зависта ни без почивка
изпълва всичките ни дни?!

Дали Човекът се изражда,
загадка е това за мен,
наследството във нас се вгражда
от някакъв далечен ген...

Защо все лошото се случва,
от туй е и страха у мен?!
Със прът Съдбата все ни включва!
Проблемът е в това за мен!

Макар че Господ бе разпънат,
ний в Пъкъла да не горим...
И днес е спусъкът опънат...
О, докога ще издържим?!

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Със прът... означава силом, насила все ни включва в Игрите си Съдбата! Това съм искал да кажа и съм го казал по този начин!
  • Захапиме ли дойна нянка,
    ний спираме да водим спор!

    Мдааа...Много точно казано!
  • Въпроси, в които е отговорът! Поздрав!
  • "Със прът Съдбата все ни включва!" - Би ли обяснил какво имаш предвид тук? Трудно ми е да открия някакъв смисъл.
  • Смислени въпроси си задаваш...повечето от тях и аз се питам. Много ми хареса стиха! Поздрави!
Предложения
: ??:??