Нали телата ни, Господи, от кал са направени,
защо тогава днес са кални душите ни?
Нали те бяха сияние, от божествен дъх създадени,
къде е това сияние, угаснаха ли днес звездите ни?
Нима нямаме време да запалим отново светлина,
нима не сме способни вече да видим в сандъка овца?
© Белодрешка Всички права запазени