11.08.2009 г., 0:52 ч.

Върни се 

  Поезия » Друга
638 0 1

В съня си видях те - и бял, и красив,
прелиташ навред, над нивя и гори,
ти, гълъбе - и свободен, горделив,
насън пресъздаваш моите мечти.

Гълъб да бъда - това е мечтата,
съкровена и лична, най-тайна за мен,
там, в небето, да усетя свободата,
да бъде най-красивият ден;

с разперени крила - горда да летя,
над красиви долини, планина и море
реална насън е тази моя мечта -
гълъб лети в необятното небе.

Сънят е прекрасен - но само сън е това!
Утре си идва безличният живот.
И душата ми знае, че на сутринта
отново ще живее без любов.

Събуждам се, отварям аз очи -
след миг в душата почва да боли.
Ти, гълъбе - внезапно излетя.
Върни се - искам отново да заспя!

 

10.08.09

© Нина Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??