23.10.2021 г., 10:19 ч.

Въртележка 

  Поезия » Друга
152 1 3

О, да! Земята се върти -

безкрайна, жива въртележка.

Сред флора и фауна, гледай ти -

      еволюция човешка!

 

О, да! Земята се върти -

безкрайна, жива въртележка

и с мъка, с радост и с мечти

      вози се съдба човешка.

 

О, да! Земята се върти -

безкрайна, жива въртележка.

Руши се рай, ад се гради -

      цивилизация човешка???

 

О, да! Земята се върти -

безкрайна, жива въртележка

и времето във кръг лети

      и води мисълта човешка.

 

О, да! Земята се върти -

безкрайна, жива въртележка.

Слънца, планети и звезди

      зоват душата ни човешка.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??