21.06.2010 г., 22:51 ч.

Вървим и мълчим, и броим 

  Поезия » Гражданска
869 1 1

Ходим из прашните улици,

броим провали и възходи,

срещаме кучешки глутници

и забравяме произхода си.

Търсим в суетата утеха

за будните нощем очи -

скъпите бижута, скъпата дреха

скриват ли сивите души?

Влачим се подобно сенки същи

и мълчим пред наглостта

на онези странни, всемогъщи

извадки представителни на властта.

Ходим в едни и същи маршрути -

омръзнахме и на тротоара.

Мечтаем за скокове с парашути

и полети в сини пространства.

А нямаме в себе си тласък -

вървим, вървим и мълчим.

В очите е мътно от порив за трясък,

а ние пясъчни секунди броим.

Ден след ден така минават -

без порив син за промяна,

мечтите като въпросителни остават

да стърчат самотно в жалка премяна.

 

Вдигни очи, приятелю далечен, непознат,

ръка подай и потърси си своя цвят.

Вдигни очи и раменете изправи -

зад прозореца наднича пъстър свят,

който чака да го покориш

с устреми и пориви без страх,

с истини и искрени слова.

Светът не се, не се брои

(макар и като броеница).

Приятелю, птицата лети

и затова е винаги красива песента й.

Подай ръка, вдигни очи

и мечтите смели, смело прегърни!

 

© Кали Пламенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • някак си се присетих за това:
    "Вдигни очи! Виж този свят -
    животът днес върви напред, а не назад...
    Вдигни очи! Светът е с нас -
    вдигни очи и знай, ти имаш шанс."
    изп.Валди Тотев

    !
Предложения
: ??:??