8.04.2018 г., 17:40 ч.

Във великденската нощ 

  Поезия » Друга
1013 1 4

 

Щом дванадесет удари,

звън камбанен огласи нощта.

Градът празнува Възкресение.

Празнуват всички християни,

с благодатен огън в ръка.

С вяра изпълнила сърцето,

всеки с поглед мил те поздравява:

„ Христос Воскресе“

Отговаряш  тихо и смирено:

„ Воистина Воскресе“

В нощта на Възкресение Христово,

да забравим ний за злото.

Нека да повярваме в доброто.

Нека бъдем по-смирени.

Христос възкръсна зарад`  нас.

Правдата възкръсна с него

 в този час.

....................................

Нека Бог да възхвалим!

Владетелят небесен,

станал Той – Спасител наш.

Вестта за Него да разпръснем по света

„ Христос Воскресе“!

............................................

Възкресение празнува пак света.

Светъл празник е за всички нас.

Честито Възкресение  Христово

на всички християни по света!

© С. П. Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Великден »

9 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??